Kodin ja toimiston helpot seinäpinnat ja tekstiilit

Koti tai toimisto, jossa pintojen kulutus on kovaa, on sisustuksellisesti jossain määrin tavallista haastavampi. Sisustuksessa tulee huomioida monia seikkoja, jotta vältytään turhalta työltä siivouksen osalta, ja varmistetaan pintojen kestävyys ja pitkäikäisyys. Usein helpompaa on ottaa muutama seikka huomioon jo etukäteen, kuin harmitella jälkikäteen väärin valittujen pintamateriaalien nopeaa tuhoa.

Helposti hoidettavat seinäpinnat

Herkimpiä paikkoja ovat eteisen ja kapeiden kulkuväylien pinnat. Kodeissa esimerkiksi koiran kanssa ulkoillaan niin kesän helteillä kuin kurjimmillakin kurakeleillä, ja koira voi olla sisälle tullessaan märkä, läpikurainen tai vaikkapa hiekanjyviä tai pihkaa mahanalus täynnä. Roiskeita tulee takuuvarmasti. Siksipä huomiota on hyvä kiinnittää eteisen seinäpintoihin. Kohokuvioinen tai tekstiilipintainen tapetti koirakotiin ei ole vaihtoehto, ei myöskään ainakaan alaosaltaan vaalea tapetti. Sama pätee toimistotilojen eteiseen tai tiloihin, jossa on paljon liikettä. Parempi on valita helposti puhdistettava ja roiskeita, sekä kolhuja peittävä materiaali.

Tällaisiin tiloihin helppohoitoisia ja kestäviä materiaaleja ovat esimerkiksi harmaan tai ruskean sävyinen akrylaattimaali, tai murrettu tai kuviollinen vinyylitapetti. Laattapinta on myös kestävä ja helppohoitoinen. Nämä materiaalit kestävät pyyhkimistä ja naamioivat monet tahrat itseensä. Jos tumma sävy tuntuu pienessä tilassa ahdistavalta, hyvä vaihtoehto on tapetoida, tai maalata seinän yläosat vaaleaksi, ja laittaa alaosaan puolipaneelit jotka lakataan tai maalataan. Näin saadaan tilaan avaruuden tuntua, käytettävyyden kuitenkaan kärsimättä.

Oikeilla tekstiilivalinnoilla voi tehdä säästöjä

Kun kovan kulutuksen tilaan – kotiin tai vaikkapa online casinon toimistoon – hankitaan tekstiilejä ja tekstiilipintaisia huonekaluja, on tärkeää ottaa muutama seikka valinnassa huomioon. Sohva on usein tilojen kalleimpia hankintoja, ja siksi siihen on hyvä panostaa myös tältä osin. Harmillista on, jos hankitaan ihana vaalea kangassohva vain, jotta saadaan huomata että siinä hetken käytön jälkeen on kulutuksen aiheuttamat tummuneet kohdat, tai vaikkapa koiran kynsien tai housujen rikkoma pinta.

Sohvan tai tuolien pintamateriaaliksi onkin hyvä valita tiukkasidoksinen ja sileäpintainen kestävä kangas, jonka saa tarvittaessa pestyä. Myös nahka on usein hyvä materiaali talouksiin tai toimistoihin, sillä sen saa puhdistettua pyyhkimällä ja kestävänä materiaalina ei siihen tule kovin helposti vaurioita.